Marian en Max zijn even weg

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Dolce far niente

Een paar foto's van onze "wijnreis" in Noord-Italië.

Provincieplaatjes (aangevuld)

De eerste drie verblijfplaatsen van onze voorjaarsreis in 2016 hadden iets provinciaals.

Niet zo ver, toch warm

Een fotoimpressie van onze eerste week op Sardinie.

Nog even wild

Op de laatste dag van onze vakantie maakten we nog even een wildexcursie: dolfijnen, zeeleeuwen, pelikanen. En pinguins, maar die waren niet echt in het wild. En dat alles op een paar honderd meter van onze B&B in Shoalwater, die niet voor niet Pelican's Rest heet.

Even Melbourne

Op de terugweg was Melbourne onze eerste stop. We kwamen dinsdagavond om een uur of 10 op het vliegveld aan, en waren als gevolg van "passenger congestion" pas na middernacht in ons appartement. We hebben rustigaan gedaan: een beetje de stad verkennen (de vorige keer dat we hier waren, hadden we maar een dag - en het goot. Nu was het bewolkt, maar droog. We zijn ook een museum binnengestapt, en de State Library.

We gingen naar Christchurch om de stad te zien

We wisen dat Christchurch een jaar of vier geleden kort na elkaar door twee aardbevingen was getroffen, en dat vooral de tweede veel schade had aangericht. Maar we hadden geen idee hoeveel.

Close encounters of the bird kind

Een vakantie in Nieuw-Zeeland is niet comleet zonder avontuur / belevenis. Bungee-jumpen, uit een vliegtuig springen, raften, zwemmen met dolfijnen. Wij deden een beetje rustig, en gingen albatrossen kijken. En, naar bleek, nog heel wat meer vogels. En zeehonden. En dolfijnen.

Badplaatsen

Tussen Mount Cook en Kaikoura verbleven we nog in twee badplaatsen. Heel verschillend. De ene, Akaroa, aan de kust, vlak bij Christchurch, in de krater van een vulkaan waar de zee door de kraterwand is gebroken. De andere, Hanmer Springs, in de bergen, waar warme en zwavelhoudende bronnen de baden vulden.

Oud en nieuw

Een (late) nieuwjaarswens.

Meer bergen

Van Te Anau leidde onze reis weer naar de bergen. Terug naar Aoraki / Mount Cook, maar ditmaal vanuit het zuidoosten. Een heel ander perspectief dan vanuit Foc Glacier (meer zuidwest).

Meer en meer

Van de gletscher en het strand trokken we weer het bnnenland in. Naar een meer. En nog een meer. En nog een paar. En we zagen ook het meer van Top of the Lake (maar daar makten we geen foto van).

Weer terug naar de kust

Na ons kerstuitstapje naar Arthur's Pass, daalden we weer af naar de kust. Nou ja, dat was maar een uurtje rijden. En toen nog een ruim uur naar onze volgende verblijfplaats: Fox Glacier. Maar wat een verschil.

Van zee naar Alp

Om tijdens de kerst een aangenaam verblijf en een redelijke kans op goed eten te hebben, trokken we weer even terug de bergen in. Bij Arthur's Pass ligt de Wilderness Lodge: luxe, ecologisch verantwoord, activiteiten gericht op een gevoel "erbij te horen". Onze opzet slaagde volkomen.

Van Alp naar zee

Via de wijngaarden van Marlborough County kwamen we in de noordelijke alpen. En daarvandaan daalden we weer af naar de zee, en de regenwouden.

Op Zuid

Van Wellington maakten we de oversteek naar het Zuid-Eiland. Heel anders dan het noorden. En toch veel wat vertrouwd voorkomt.

Wellington - get your wellies out

We kwamen op woensdagmiddag in Wellington aan, en vetrokken op vrijdagochtend. De regen ook. We begrepen waarom kaplaarzen wellies heten.

Kerststemming in Art Deco

We bezochten Gisborne en Napier, twee plaatsjes die al aardig in kerststemming begonnen te raken. Napier is de hoofdstad van de Art Deco, na de aardbeving van 1931.

Hete grond onder de voeten

Wandelen tussen de vulkanen, over as en lava.

We wilden altijd nog eens naar IJsland

We willen al heel lang een keer naar IJsland, maar dat is er nog niet van gekomen. Maar iets van wat we daar zouden kunnen zien, zagen we nu aan de andere kant van de wereld. In en nabij Rotorua, een van de vele geothermisch actieve gebieden van Nieuw-Zeeland.

Nul sterren

We brachten twee dagen door op het Coromandel-schiereiland. Redelijk leeg, oude maar niet meer actieve mijnstadjes, mooie vergezichten. Ons onderkomen was een miners cottage, het voormalige woonhuis van onze gastheer en -vrouw. Zelf waren ze verhuisd naar iets groters, waar de gastheer zich ook kon wijden aan zijn hobby, de astronomie. Daarin wilde hij ons graag laten delen - maar het was bewolkt.

Cultuur en natuur

Op 7 december brachten we eerst een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds (vlak bij onze verblijfplaats Russell) waar feitelijk de staat Nieuw Zeeland werd gesticht. Vervolgens reisden we naar Waipu, waar we een B&B hadden aan de rand van strand en natuurgebied.

Voet aan de grond tussen de tegenvoeters

Onze eerste dagen in Nieuw-Zeeland

Sydney, en de Blue Mountains

Even een paar dagen in Sydney om te acclimatiseren. En omdat het zo'n fijne stad is, natuurlijk. Daarna nog een paar dagen in Katoomba, het hart van de Blue Mountains.

Van de herfst naar de lente

We zijn weer onderweg. Van herfstig Nederland naar de lente. Maar eerst nog even genieten van prachtig herfstweer. Een graad of 25. Verkoeling in en op het water.

Een weekendje Londen, 2

Even naar Singapore

In deze serie wat impressies van twee dagen Singapore

De parel van Western Australia

Margaret River

York en de Stirling Range

Van Coral Bay naar Broome

En dan nu wat foto's van de tweede helft van onze reis (NB: een deel van dit materiaal kan als schokkend ervaren worden door jongere medewerksters van de Directie Algemene Justitiële Strategie)

Van Perth naar Coral Bay

Een eerste serie met een selectie van de foto's die we maakten tijdens onze reis in Noord-West Australië

Eindelijk kangaroos

Een paar foto's die we maakten tijdens ons weekend met Hilde en Peter, in de buurt van Perth

Spring tussen Sydney en Melbourne

Wat foto's van onze reis van Sydney naar Melbourne

Sunny Sydney

In Transit

Diverse plaatsen, maar vooral Hawaii

Surviving the Road to Hana

Aloha van Maui

New York? New York!

Londen

Onze eerste stop tijdens onze lange vakantie

Corsica: Ajaccio

Het uitzicht vanaf het balkon van ons hotel.