Marian en Max zijn even weg

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Jan Willem
reactie op: verhaal Kou

Oh, dat is niet feestelijk. Wij denken ook regelmatig aan een weekje warmte maar dit klinkt niet als een aanrader. Volgende jaarwisseling toch maar meer mijlen maken en naar de Caraïben? Of simpelweg hout hakken en de kachel flink opstoken...

Carla
reactie op: verhaal Kou

Wat vervelend,dit was niet jullie vakantie idee.
Extra vesten dus maar aan,kleenex in de aanslag en dan zal het hopelijk wel lukken.
Hoog op de Teide is het trouwens in de zomer ook bibberen zoals wij ondervonden in 1982.
Hopelijk hebben jullie toch nog enkele leuke dagen.
De thuiskomst beloofd koud te worden,dus fleeches en vesten niet in de koffer doen.
Veel plezier.

Coen en Diny
reactie op: verhaal Kou

Doet ons helemaal denken aan onze vakantie op La Palma enkele jaren geleden in januari. Koud en niet warm te stoken.
We wensen jullie in 2018 veel warmte, gezondheid en mooie reizen. Geniet in ieder geval op Tenerife.

Jeannette
reactie op: verhaal Kou

Ach, wat sneu! Laat het een troost zijn dat Oud-en Nieuw hier weliswaar niet koud, maar wel erg nat was (wat weer overbelasting op de eerste hulp voorkwam). De kou komtongetwijfeld nog, waarschijnlijk als jullie net weer een beetje zijn opgewarmd.....:-) Hopelijk hebben jullie nog een beetje lol van de rest van jullie vakantie!!

anneke en jan

varkensvlees in maggisaus, daar moet iets van te maken zijn!

Jeannette

Ah, Timisoara! Volgens mij heb ik daar als 14-jarige nog een kerkdienst meegemaakt toen ik daar met minj ouders was. IJzeren gordijn of niet, wij gingen altijd op zondag naar de kerk! Vertel wel als jullie weer terug zijn. Maar als jullie er nog zijn: maak een foto van de Baptisten-kerk (was de enige die wij konden vinden die protestants was...)

Carla Tortolero .

Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar. Verblijf,eten,het weer ....blijf daar nog maar even want hier is het pure herfst.
Hoop dat jij,Marian,weer een beetje de "oude" bent en kunt genieten van alles.
Helaas heb ik deze week niet voor jullie post en planten kunnen zorgen ,maar Dini heeft het van mij over genomen. Héél lief.
Groetjes en nog een leuk weekend .

Dini v Hooijdonk!ac

Ik zou lekker daar blijven,hier is het bar en boos geweest.Hoosbuien en veel wind,Gr Dini

anneke jan

mooi weer.

Carla T.

De honden gaan zó snel...... dat ze niet zichtbaar zijn.

Jeannette

Aha, de hazewind is toch het snelste! Wat doen jullie weer boeiende dingen....

Tineke Snaterse

Met veel genoegen jullie impressie van het hedendaagse Engeland gelezen! En veel dingen heel herkenbaar ervaren. Ik was de afgelopen herfst nog in dat land: in Sunderland, een kustplaats dichtbij New Castle, vanwege een trouwerij van een strijdkoorlid dat Engelse is van geboorte. S. is een wat saai stadje, met veel vriendelijke mensen, maar -vanwege o.a. de hoge werkloosheid aldaar -o.a. in de scheepsbouw- volgens mijn zegslieden veel Brexitstemmers..
Welkom terug in het bruisende Nederland!!(?)

Dini van Hooijdonk

Geweldig leuk zoals jullie het beschrijven.Ik zou er zo naar toe willen,groetjes

Milene

Oh wat leuk dat jullie daar zijn zeg :) Jaartje geleden nog geweest. Toen veel regen, hopelijk nu, voor jullie, wat minder. In Beverley woont Yuri's nichtje, wat een leuk dorpje is dat he? Nou geniet er lekker van! Groetjes vanuit een, nu, zonnig Den Haag.

Micheline

Met veel plezier gelezen. Welkom thuis.

Jan en anneke

Leuk jonges die vakantieverhalen. In Nederland is het koud. In Frankrijk ook, daar zijn wij. Goeie reis en welkom thuis.

Jeannette

Altijd leuk jullie reisverhalen! Geniet nog even, morgen kom je hier in de niet-lente weer terug op aarde!

Milene

Klinkt weer als een mooi avontuur. Ben ook benieuwd naar de foto's. Geniet ervan :-)

Franz B

Toch eens een wat brewer verhaal over Cuba. We gaan over 14 dagen en probeer mij wat ter verdieping. Wordt een beetje moe van de ver halen over ' het echte cuba', want dat is toch schaarste, onvrijheid en het vervoer van mensen als of het veel is. Inderdaad zit je dan met de vraag, de mensen zijn arm en zijn ze dan toch gelukkiger als de Armen in De US, in Afrika of Zuid- America. En China Niet te vergeten. Ben er nog niet geweest, maar Daar hebben ze onder het zelfde politieke systeem niet stil gezeten na de revolution maar wel iets opgebouwd, zeker in de grote steden. Daar zijn ze in Cuba niet toe in staat, Dus is dan de enige toekomst, het verder uitbouwen van het massa tourisme?

Agnes

Dag,

Wat leuk om jullie verslag te lezen.
Wij gaan over twee weken naar Cuba en komen in de avond aan. Hoe hebben jullie de taxi betaald als je pas geld hebt gewisseld na aankomst in jullie casa?
Wil je je antwoord mailen naar: ajmnobel@hotmail.com ovv 'cuba reisverslag'?
Groet,
Agnes

Dini ( buurvrouw)

Leuk onweer te lezen..Jullie waren zeker wel wat onvast ter been na al die cocktails !

Dini ( buurvrouw)

Ik geniet van jullie verslag,als ik al naar Cuba zou willen,hoeft dat niet,want ik heb al heel veel door jullie ogen gezien

Carla T.

Zondagavond een ingelaste reportage over Cuba gezien. Jullie verhalen kregen net dat ietsje meer hierdoor ,ze kwamen tot leven.

anneke

max en marian, een prachtig geschreven verhaal. Integenstelling tot de andere verhalen krijg ik nu wel zin om Cuba te bezoeken en met eigen ogen te kijken. Dank jullie wel.

anneke
reactie op: verhaal Taxi

jonges, het lijkt me daar vreselijk. Blij dat ik je weer gezien heb vandaag Max. En je zag er nog goed uit ook!

Milene
reactie op: verhaal Taxi

Weer een leuk verhaal en weer herkenbaar. Wij zijn dan niet naar de botanical gardens geweest, wel een flink eind gelopen langs het water en lekkere broodjes gekocht in een winkel niet groter dan een wc hokje ;-)

Milene

Wat een heerlijk stuk en zo herkenbaar. Zo hebben we het ook meegemaakt, zonder de rondleiding dan maar wel met het nuttigen van de Cuba Libre :-) Heel veel plezier nog!

anneke

hi max en marijan
ik krijg echt zin om naar Cuba te gaan!

Carla

Welkom thuis.

Het was weer plezierig met jullie mee te reizen.

Jeannette

Fantastisch om jullie verhalen te lezen! Ook al zijn jullie al weer thuis. Misschien juist des te beter, we weten dan dat jullie weer veilig in dit koude kikkerlandje zitten. met weliswaar prima kamerplanten die nu ook een Cubaanse naam hebben misschien

jan en anneke

Nou hoop ik maar dat jullie zo lang rondhangen dat je de dood van Castro nog hebt meegemaakt....

Tineke

Mooie beschrijving van jullie wederwaardigheden: veel leuke details. Ik ben nooit in Havanna (ook niet in de rest van Cuba) geweest, maar ik krijg zo wel een goed beeld.!

Milene

Ach beter laat dan nooit. Gdansk staat ook nog op mijn lijstje. En ook daar staat het al een tijdje, nog net geen 40 jaar ;-) Weer fijn om te lezen.

jan en anneke

Moesten wij ook maar eens gaan?

Carla T.

Dankzij jouw smeuïge verhaal heb ik ook even genoten van en rondgewandeld in Gdansk. Leuk!!

Max

In de vorm van een reactie nog even een aanvulling. Girassol, de organisatie waarbij we onze reis boekten, heeft mooi gereageerd op onze opmerking dat we het verblijf bij de graaf geen succes vonden, en dat deze accommodatie eigenlijk niet zou moeten worden aangeboden in de herfst. Direct nagevraagd bij de graaf en ons alleen de eerste overnachting laten betalen, de rest teruggestort, en ook uit eigener beweging het kleine extra bedragje teruggevorderd dat we in Sintra moesten betalen voor een goede kamer en dat aan ons terugbetaald met uitvoerige excuses.

Tineke Snaterse
reactie op: foto

Alsof je er dagelijks komt, Marianne!
Tineke

Tineke Snaterse

Vooral genoten van jullie bezoek aan Vicenza!
Ik ben daar eind jaren 90 met Jan (Boonstra) geweest en genoot ook toen van de vergane glorie; maar er is inderdaad wel een prachtig, klein theater en er zijn mooie oude, slecht onderhouden Palladio-landhuizen.. Maar dat had juist wel wat!
Jullie verslag doet mooie herinneringen herrijzen.
Groet, Tineke

Jeannette

Ventimiglia! Camping aan het strand met ronde kiezels, een enorme branding waarin je fijn met een rubberband in kon spelen. Zelfs de glasscherven waren rond. Dat je van teveel vies zeewater binnenkrijgen goed ziek kon worden merkten we een paar dagen later....

Jan van de Blankevoort

Ooit, een jaar of dertig geleden, waren wij op de camping in Finale, maar daar was het lang zo leuk niet als bij jullie.

Jeannette
reactie op: foto

Geheel terecht kijken de dames afkeurend naar de lange broek.....

Jan van de Blankevoort

Hier in Spanje parkeren we doorgaans goedkoper! Alleen in Sevilla hebben we twee jaar terug een dergelijk bedrag betaald. Als low budget reizigers moeten we slim zijn en liefst hotels zoeken waar je gratis kan parkeren. Meestal lukt dat ook wel, al heb je om bijv. Madrid te 'doen' dan wel de - goedkope - metro nodig.

Jan van de Blankevoort
reactie op: foto

Zo slapen wij niet, zelfs niet als we op vakantie zijn.

Carla

Ga zo door met vertellen. Ik reis gewoon mee!
Veel plezier en nog leuke avonturen.

Tineke Snaterse

Mooie impressie van Frankrijk eind april: lekker rustig op de snelweg en mooie dorpjes onderweg... Ik ben jaloers op jullie, hoor. Hopelijk is het weer daar intussen beter dan hier!

Jeannette

Veel plezier! Ik lees weer ademloos jullie avonturen!

Carla

Leuke geschiedenisles op de " vroege" zondagochtend.Weer iets bij geleerd.Jammer van het weer,maar daardoor geschiedkundig weer wat opgepikt.

Tineke Snaterse

Beste Marian en Max,
Genoten van jullie plezierige, uitvoerige beschrijving van de diverse locaties en bezienswaardigheden van het fraaie Sardinië. Een auto-reisje door de laars van (en de rest van) zuid-Italië, 10 jaar geleden dat ik samen met Jan maakte, is vergelijkbaar rustig, en als mogelijk volgende bestemming zeker ook zeer aan te raden!
Sicilië is, zo hoorde ik van iemand die gisteren net van dat eiland terugkwam, op dit moment -begrijpelijk- overvol, ook met toeristen.
Groet, Tineke

Tineke Snaterse

Dank voor dit verhaal over een heel geslaagd zee-uitstapje!
Ik begrijp dat jullie dus al weer thuis zijn. Hoe is het intussen met de rugproblemen?
Veel dank voor alle interessante blogs over jullie reis.
Groeten, Tineke

Heleen

Wat een geweldige verhalen en foto's! Kijk er naar uit om ze life te horen van jullie

Tineke Snaterse

Boeiend verhaal. Doet me denken aan mijn ervaringen bij de Etna op Sicilië..

Isabelle

Beste Max en Marian,

Ik ben Isabelle en werk voor het vertaalportaal bab.la. Ik contacteer u in verband met onze Top 100 Internationale Uitwisselings- en Ervaringsblogs 2015, waarvoor wij een sterke interesse hebben in uw blog.
Voor verdere uitleg over onze competitie en wat u kan winnen, gelieve hier even een kijkje te nemen: http://www.lexiophiles.com/featured-articles/ix15-how-the-competition-works
Aangezien uw blog in aanmerking komt voor de nominaties heb ik uw emailadres nodig zodat ik verder contact kan opnemen met u. Gelieve mij vandaag nog een mailbericht te sturen met uw email indien u interesse heeft. U kan mij contacteren via: isabelle[at]bab.la

Hopelijk tot mails!

Met vriendelijke groeten,
Isabelle

Carla

lEUK! Nog meer bloemen. Bedankt! Lees en kijk met veel plezier jullie verhalen en foto's,ook de verrassende ontmoeting met een"walrus" was leuk. Fijne dagen met jullie vrienden in Perth gewenst en daarna.....goede vlucht naar herfstig Holland.

Carla
reactie op: foto

Wat een geweldig uitzicht,heb even gedroomd dat ik daar echt was en.....genoten,wat mooi! Marian sterkte .

Jeannette
reactie op: foto

Zo mooi allemaal, daar wil je toch wel eerder terug komen dan over 20 jaar?

Micheline van Zandvliet

Graag wil ik jullie een gezond en voorspoedig 2015 wensen.
Geniet van jullie fantastische reis. Jullie maken mooie reisverslagen.
Heel erg leuk!!!

ria
reactie op: foto

De beste wensen voor 2015.

jan van de blankevoort en anneke den besten
reactie op: foto

Wat Kees wenst en vindt, wensen en vinden wij ook!

Kees Lagerwaard
reactie op: foto

Ook voor jullie de beste wensen voor 2015.
Het is een genoegen de reisverhalen te lezen en de foto's te bekijken. Zo reis ik een beetje met jullie mee.

Dini van Hooijdonk

Max en Marian,ik lees met plezier jullie verslag en wens jullie een goed en gelukkig 2015. Gr.van Dini

Peter
reactie op: foto

Is dat niet Flappie-:)

Jeannette
reactie op: foto

Wow! Ik wordt toch echt heel blij van stukjes regenwoud!

Jeannette
reactie op: foto

Prachtig! Dus die doet hetzelfde als de Ficus.

Coen en Diny
reactie op: verhaal Hotels

Voor een gelukkig kerstfeest zijn we, mede door het tijdverschil een beetje laat. We wensen het jullie in ieder geval wel toe.
Verder de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat jullie van veel moois mogen genieten.

ria
reactie op: foto

Wist niet dat ik zo'n sterke tante heb.

Jeannette
reactie op: foto

Dit doet mij heel erg denk aan de eerste wandeling die ik maakte in de buurt van Cairns. Op een gegeven moment kom je er pas achter dat al die bomen varens zijn....

Jeannette
reactie op: foto

Wat een fantastische reis maken jullie toch!

Micheline van Zandvliet

Met erg veel plezier jullie reisverslag gelezen.
Heel erg leuk !!!

Milene

Mooi en interessant stuk weer.

Diny
reactie op: foto

Wij zijn wel een keer in IJsland geweest. Je hebt helemaal gelijk dat het er erg op lijkt. Wat niet wegneemt dat het de moeite waard blijft om daar ook nog eens te gaan kijken.
Nog veel reisplezier.

Jeannette
reactie op: foto

Cottage ziet er prima uit! Omgeving trouwens ook. Heb je foto's van de Kerstboom in het bos?

Milene

Ah weer een heerlijk stuk. Zo'n museum bezoek kan een blog vullen en mij een tijdje bezig houden zonder het zelf te bezoeken, fijn! Ben dan ook erg benieuwd naar jullie volgende avonturen =) Geniet en wij genieten hier mee!

Diny en Coen Nieuwveld

Leuk een reisverslag van jullie te ontvangen. Maakt ons enthousiast voor dit deel van de wereld. We wensen jullie een heel fijne vakantie met veel bijzondere ontmoetingen en ervaringen.

Tineke Snaterse

Dank jullie wel voor dit fraaie verhaal. Het verhaal over de oordopjes herinnert mij aan een verblijf van twee nachten in Kaïro in 2002 (temperatuur: 38 graden) waar juist s nachts met drilboren het asfalt in de nauwe straat voor het hotel aanhoudend werd opengebroken..Ook oordopjes helpen dan niet..

Milene

Nou M&M het klinkt weer heerlijk en zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin. Hier is de winter nu toch echt begonnen en hebben we het vriespunt al een aantal keren mogen voelen. Heerlijk om op een koude kille zondag dus even al je verhaaltjes door te lezen =) Groetjes, Milene

Jeannette
reactie op: foto

Hebben jullie in de Blue Mountains ook nog de Woollemi pine gezien? Er is een vallei in de Blue Mountains waar deze 'levende fossielen' nog wild voorkomen.

Jeannette

Mooi dat jullie tenminste min of meer uitgerust aan jullie jetlag kunnen beginnen! En de emiraten heb ik ook nooit vertrouwd, het kan er natuurlijk ook aan liggen dat wij langer zijn dan de gemiddelde emiraat? Gelukkig zijn jullie wel geentertained onderweg. Doen jullie in Syndey nog even de Botanical Garden de groetn van me?

Jacqueline

Max en Marian, geniet ervan!

Grote groet,

Jacqueline

Peter

Leuk dat jullie weer op reis zijn inmiddels, wij wensen jullie een hele mooie reis toe met veel mooie ervaringen en indrukken !!

mies van der schuyt

ik wens jullie een hele fijne reis en kijk alvast uit naar de hilarische spannende onderhoudende verrassende rapportage daarvan.
graag zie ik jullie volgend jaar weer gezond en wel terug in een mooie winter in Nederland.

hartelijke groet,

Mies

Peter

Hallo Marian en Max,

Wij zijn enige jaren geleden ook eens in Schotland geweest met de fiets. Dat is toch het land van de massa's Midges -:).....dat herinner ik me nog wel!!! Fijne vakantie en tot snel!!

groeten Peter

Mirjam

We krijgen er meteen weer zin in om ook te gaan. Het blijft toch een fantastisch land, Schotland.

Mirjam

Moelijk kiezen hoor, roverhoofdman of goede moslim. alhoewel.. Geweldig weer de verhalen, heb op afstand heerlijk mee genoten!

Milene

Ik hoop wanneer ik in Marokko ben meer van dit soort toeristen tegen te komen... goed dan wel slecht, ligt er net aan hoe je het bekijkt. Al studerende (toerisme) ben ik er dan ook achter gekomen dat er geen goede of slechte toeristen zijn, verschil moet er wezen anders is iedereen dezelfde toerist en dat zou pas saai zijn. Jullie genieten tenminste (ondanks een avondje ziek te zijn geweest) en dat hoort dan ook bij de betekenis van vakantie =)

Veel plezier in de laatste 24 uur in Marokko =)

groetjes, Milene

Marijke

Ach, goede toeristen,slechte toeristen., wat voor de één goed is, is voor de ander weer slecht.
Volgens mij kunnen jullie goed inschatten wat echt van belang is.Geniet van elkaar en van dit prachtige land.
Liefs

Marijke

pa

Dat jullie meer slechte toeristen zijn dan goede verbaasd me niet. Maar probeer hoe dan ook wel een goede indruk achter te laten. Lijkt me hoe dan ook een bijzonder land.

Groetjes.

Peter

Hallo Marian en Max....alweer op reis..hihi. Ja in dat soort landen nemen ze het vaak niet zo nauw met de regels en de tijden. Al met al zijn jullie toch nog op je bestemming aangekomen! Fijne vakantie in Marokko, wij gaan in juni. Na de vakantie spreken we een keer af in Rijswijk.

groeten van je neefje.

Mirjam

Het was een waar genoegen zo met jullie mee te reizen!

Peter
reactie op: foto

Ik zie geen walvis....lijkt me ook wat ondiep voor zo'n groot beest -:) Zie wel mijn tante lopen!!

Peter

Hallo Marian&Max,

Jullie avontuur zit er helaas weer op, lees dat jullie alweer aan de terugreis begonnen zijn!!! Terug naar huis met weer een evaring rijker. Goede terugreis en tot snel. Wij vliegen de 23ste weg richting Z. Amerika.

Jan Willem

Razend interessant natuurlijk, maar waar ik reikhalzend naar uitkeek was het antwoord op de vraag of Darwin's Stubbie een beetje te drinken is. Dat zal gissen blijven, blijkbaar. Ik begrijp tenminste dat de reis in west/noord Australië as good as klaar is. Too bad. And to bed as well.
Groet

Mirjam

Jammer, de reis loopt op z'n end en dus ook jullie verhalen. Hopelijk dat bij volgende (ook kleinere) reizen jullie weer die heerlijke ervaringen en beschouwingen blijven schrijven. Een groot plezier om te lezen. Tot gauw! Je (schoon)zusje

Pa

Mooie verhalen. Kan me voorstellen, dat je in zo een omgeving inderdaad het gevoel krijgt van de nietigheid van de mens. Zouden eigenlijk meer mensen eens moeten ondergaan. Goed, wij ons maar druk maken over de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen.
Geniet nog maar even.
Operatie denk ik half november.

groetjes.
Pa

Marijke

Wat heerlijk jullie verhalen te lezen.Ik ben er nog nooit geweest maar jullie avonturen komen wel wat overeen met die van ons in Afrika.De laatste keer wilden we de rondrit afsluiten op een luxe boerderij, helaas lagen we op zolder zonder airco [42 gr]wel een mooi strooien dak.Samen met 500 vliegen die af kwamen op de koeien onder ons.Dan leer je opeens dat in Afrika een boerderij ook echt een boerderij is en geen wellnes.Groetjes en nog veel plezier.

Marijke

Tineke Snaterse

Vandaag, maandagmiddag, 5-10 jullie verhaal gelezen over jullie Australische 'Valkenburg'-ervaringen...
Heel boeiend! Maar: ook tevreden dat ikzelf hier rustig achter mijn pctje zit op de bovenverdieping van een huis in jullie straat, uitkijkend op een miezerregen die al een paar uur lang uit de lucht valt. Heeerlijk en zo goed voor de achtertuinen, na al die droge weken!
Ik herken jullie dilemma's, maar ikzelf kies toch voor een mooie dvd over dat land.!
En..natuurlijk kies ik ook voor het actuele politieke 'landschap' hier: de kandidatenlijst en het programma staan over een paar dagen in De nieuwe Vooruit: dat worden spannende uren de 15e oktober..!
Ik wens jullie nog veel fijne dagen. Thuis wacht er vast voldoende leesvoer om jullie filosofische noden te lenigen..
Hartelijke groeten, Tineke

Wilma
reactie op: foto

Precies de plek waar wij met de camper een nachtje stonden; mede door je verhaal waanden we ons weer even terug, leuk hoor!
Veel plezier verder, ben benieuwd of jullie nog een prachtige zonsondergang aan eighty-miles beach meegemaakt hebben...

Peter
reactie op: foto

Hallo Marian smaakt de koffie lekker!!! Mooi terras zo aan het zwembad. Wat gaat de tijd snel....nog ruim 2 weken voor jullie!! Over 3 weken zitten wij al in het vliegtuig naar Argentinie!!

groeten Peter

son

leuk om jullie avonturen 'n beetje mee te maken.kus son.

Peter
reactie op: foto

Dan maar een loser....ik zou hem graag inruilen voor mijn Seat Ibiza -:)

Peter

Hallo Marian en Max,

Een beetje met een glimlach jullie verhaal gelezen, helaas is het niet altijd zoals je verwacht had! Maar misschien mag je wel blij zijn dat je nu daar zit inplaats van in Sydney!!

De Australische stad Sydney was het toneel van een merkwaardige weerfenomeen: door een zandstorm kleurde de hele stad afgelopen woensdag rood. De rode nevel is afkomstig uit de binnenlanden van Australië en zorgt voor veel problemen in de stad. UIt onderzoek bleek dat de zandstorm radioactief was. Hoe radioactief moet nog blijken. Inmiddels heeft Sydney opnieuw last van een zandstorm, maar dit keer wat minder heftig.

Maak er verder een mooie trip van en geniet van de dingen die komen gaan. Leuk de verhalen te lezen en de foto's te bekijken!!

groeten Peter